La paraula de la setmana…LA PINOTAGE!!!

PinotagescrucesEl seu origen el trobem a Sud Àfrica l’any 1925, quan el professor i investigador Abraham Izak Perold aconsegueix encreuar dues varietats, la Pinot Noir i la Cinestault (o altrament anomenada Hermitage, i per això el nom de pinot+age). Ara bé, no va ser fins el 1941 que va ser elaborat un vi amb aquesta varietat, a Elsenburg.

La seva planta és vigorosa, resistent a plagues (encara que a vegades poden presentar susceptibilitat als fongs oïdi o la botrytis). És una varietat de maduració primerenca.

Els seus gotims de raïm són de mida mitjana-gran, com també els grans. Tenen un color intens blau molt fosc.

Entre les seves aromes primàries destaquen els fumats, tabac, te, pebrot, regalèssia, notes minerals, fruits vermells, mores, prunes madures i curiosament a fruits tropicals (tot i que sigui propi de les varietats blanques), més concretament a plàtan.

En general se’n fan vins monovarietals, de coloració intensa. Amb una graduació elevada. Són vins on hi predomina la fruita, elegants, amb caràcter, amb un toc sedós i un final llarg. Són vins en un principi molt tancats, així que abans de prendre’ls es recomana obrir-los mínim d’entre mitja o una hora abans.

Son vins que acompanyen bé amb carns com la vedella, pollastre rostit, estofats, risottos i formatges de sabor mitjà. Plats mediterranis, amb salses de sabor mitjà, amb un bo oli d’oliva, orenga, romaní, farigola.

Salut aVInturers!!

                Elisabet Cots Foraster.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s