La paraula de la setmana…EL MOST!! (o SUC DE VIDA)

Si fos una entrada com les habituals us explicaria que el MOST és el suc que s’obté de aixafar o premsar el raïm, just abans que comenci el procés de fermentació alcohòlica. Conté entre un 70 i un 85% d’aigua i de 140 a 225 grams de sucre per litre. Una de les classificacions que en podem fer és segons la pressió amb què s’obté: hi ha el flor, gemma o llàgrima (el de més qualitat), primera, segona i tercera o de premsa.

D’aquesta manera sembla que fins ara, la diferència que es descriu entre el suc de raïm i el most és que, el primer és el que es consumeix sense fermentar i el segon el que es destina per a l’obtenció del vi.

Ara bé, després de conèixer en Daniel, tot agafa una forma diferent, un sentit diferent. Passar el matí a l’Alt Penedès amb ell va ser un gran plaer, tot un aprenentatge, una bona conversa, un obrir els ulls…

IMG_20160131_225129.jpg

Després d’un recorregut entre enologia i viticultura, màrqueting, venda de cotxes…va emprendre el viatge de la seva vida, descobrir qui era. Aquest no sempre comporta agafar un avió i marxar ben lluny i a diferents països, però ell va fer les dues coses.

Després de llegir libres i fer un curs de massatges, entra en un món més espiritual i de les teràpies. Vaja, que se centra en ajudar els altres i fer alguna cosa diferent a la que havia fet fins ara, el cava.

En Dani, si se’m permet, no se sent del tot còmode amb el convencional. Ell en una altra vida ja va fer vi i cava, i ara el que li toca és anar més enllà. Va descobrir i viure el món de l’agricultura ecològica, s’endinsa amb els estudis de sumilleria, però li faltava algo. Faltava li que vibrés alguna cosa més, autenticitat, l’essència.

El moment clau va ser el de conèixer la realitat del món dels vins naturals i la biodinàmica. Paral·lelament, tot buscant el seu projecte de vida i treballant juntament amb el sommelier Enric Soler durant 3 anys a les seves vinyes i celler, va trobar unes vinyes de xarel·lo vell amb el seu pare.

I així és com ja fa quatre anys que transmet la seva pròpia filosofia i forma de viure, la qual trobem ben escrita a la seva web, entreu-hi: “Un projecte de vida, un concepte amb el que volem transmetre una visió diferent de viure la màgia de la connexió amb la terra i la salut.”

És un procés lent, ja que la gent no està acostumada, no té la cultura de prendre most com un suc nutritiu i refrescant per acompanyar un àpat, una excursió, una cursa entre vinyes, una ginebra…i la resta ho deixo perquè ho aneu descobrint vosaltres.

Ell no es el primer que fa most, però si l’únic que fa un SUC DE VIDA. I així ho ha volgut transmetre també amb la seva imatge “corporativa”. Fusiona les teràpies i la geometria sagrada. Aquests símbols que una vegada poses la seva empremta, amplifiquen la vibració que hi ha dins el producte, hi dóna més vida. Per això, la idea inicial va ser el de la flor de vida, una càbala dins la geometria sagrada, diferents cercles de colors que simplificats a una etiqueta, transmeten un most que vibra, un most amb una orientació energètica, a través del qual la gent s’ancli a la terra.

Imatge suc de vida logo

I com ja hem comentat, en Daniel no pot estar-se quiet, cada vegada que veu una cantonada l’arrodoneix i en fa un cercle per tal que l’energia flueixi i vagi més enllà…així que ben aviat sentireu a parlar dels seus vins de vidre, vi bullit, i altres refrescs que no us deixaran indiferents!!

Salut, vida, i most aVInturers!

Elisabet Cots Foraster.

Anuncis

2 pensaments sobre “La paraula de la setmana…EL MOST!! (o SUC DE VIDA)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s